Investering i aktier

En investering i aktier er den mest almindelige måde at investere penge som professionel investor, og en investering i aktier kan med tiden blive til en mindre formue.

Hos Minter Markets hjælper vi dig med at udvælge aktier på det rigtige tidspunkt via finansielle instrumenter som f.eks. teknisk analyse, fundamental analyse og konkrete handelsanbefalinger.

Som kunde i Minter Markets kan du altid få kompetent og sparring fra professionelle investorer, hvis du overvejer at foretage en aktiv investering. På den måde plejer du dine investeringer og maksimerer sandsynligheden for at dine aktier giver et højere og mere stabilt afkast – alene på renters rente effekten.

Hvis du vil have hjælp til investering i aktier, så klik her.

investering i aktier

Indholdsfortegnelse

Hvad er aktier?

Aktier er værdipapirer, der viser, at du ejer en andel af et aktieselskab. Som investor, aktionær og medejer får du retten til at få del af virksomhedens overskud og udbytte.

Mange aktieselskaber er det man kalder børsnoterede aktieselskaber. Det vil sige, at virksomhedens aktier handles på en udenlandsk børs som f.eks. New York Stock Exchange eller en dansk børs som OMX Nasdaq Copenhagen.

Det er klart lettest at investere i aktier, der er børsnoterede. Så slipper du for at skulle finde en af virksomhedens ejere og forhandle om prisen på enkelte aktier.

Du kan i stedet se, hvad virksomhedens aktier bliver handlet til på aktiemarkedet, og gøre op med dig selv om, du synes virksomheden er mere eller mindre værd end den aktuelle kurs.

Hvordan fungerer en investering i aktier?

Prisen på en enkelt aktie er det man kalder aktiekursen, som bestemmes af udbud og efterspørgsel.

Hvis det går godt for virksomheden, vil der alt andet end lige være flere købere, der er villige til at betale en højere pris for at eje én aktie i virksomheden. Også stiger aktiekursen. Og omvendt, hvis det går dårligt for virksomheden.

Der er grundlæggende to måder, man kan tjene penge på at investere i aktier:

 • Hvis aktiekursen stiger og man dermed kan sælge sine aktier dyrere end man købte dem.
 • Hvis virksomheden vælger at udbetale en del af overskuddet gennem udbytte.

Hvordan investerer man i aktier?

I gamle dage var man nødt til at have fat i en traditionel børsmægler for at kunne investere i aktier på den danske børs. Det kunne man næsten kun få ved at tage fat i sin egen bank og bede dem om hjælp til købe aktier eller sælge aktier. Og det kunne godt være en dyr fornøjelse.

I dag findes der – udover de traditionelle (og lidt dyre) banker – en række online børsplatforme, hvor man kan investere sine penge i forskellige aktier.

Én af de største og mest kendte herhjemme er Saxo Bank, som har været rigtig gode til at lave en af de bedste handelsplatforme. Og så er Saxo Bank blandt de klart billigste på markedet til at handle aktier gennem.

Men hos Saxo Bank hjælper de dig ikke med andet end adgangen til at have penge stående og til at købe aktier. Som kunde hos Minter Markets får du, udover adgangen til at investere i aktier via SaxoTraderGO, også:

 • Konkrete handelsanbefalinger til bestemte aktier
 • Daglig sparring med professionelle investorer omkring muligheder på aktiemarkedet
 • WhatsApp-gruppe med daglige markedskommentarer og investering generelt
 • Ugentlige markedsopdateringer
 • Adgang til personlig børsmægler
 • Teknisk analyse og fundamental analyse målrettet dig som aktiv investor
 • Rådgivning i risikostyring
 • Kurtage fra kun 0,1 % inkl. rådgivning

 

Det er let, enkelt og helt gratis at få adgang til at investere i aktier gennem Minter Markets. Du starter med at investere her, hvorefter du inden for kort tid får din konto og dit depot hos Saxo Bank. Naturligvis uden binding og yderligere omkostninger.

Den eneste udgift du har i forbindelse med at handle gennem os er en kurtage helt ned til 0,1 %, som går til Saxo Banks handelsplatform.

aktiekurs

Hvordan beskattes en investering i aktier?

Det skal siges med det samme, at vi hos Minter Markets ikke yder decideret skatterådgivning. Vi anbefaler dig derfor at søge individuel skatterådgivning eller tale med din egen bank. 

Når du investerer dine frie midler og dine penge vil et afkast i forbindelse med al aktiehandel blive beskattet som aktieindkomst. Beskatningen af et afkast afhænger af, hvor stor din årlige aktieindkomst er i 2022:

 • Hvis din årlige aktieindkomst er mindre end 57.200 kr. beskattes den med 27 %
 • Hvis din årlige aktieindkomst er større end 57.200 kr. beskattes den med 42 %
 • Hvis du er gift, beskattes I samlet (grænsen for den høje trækprocent er samlet set det dobbelte)

 

Afkast og eventuelle tab, når man sælger én aktie, beskattes først, når aktierne realiseres. Det betyder, at det kan være en god idé at sælge aktien og realisere gevinsten løbende. På den måde kan du holde din årlige aktieindkomst under 57.200 kr. og undgå at betale den højeste aktieskat.

Gennem Saxo Bank har du tillige mulighed for at oprette en spare konto til dine forskellige aktier. Du kan indbetale op til 103.500 kr. på aktiesparekontoen i 2022, og dit afkast beskattes kun med 17 %.

Du skal være opmærksom på, at nettoafkastet på aktiesparekontoen beskattes én gang om året, uanset om du er passiv investor eller aktiv investor.

Når du køber aktier via Minter Markets behøver du ikke selv at indberette gevinster og tab på dine investeringer. Dine gevinster og tab på handlede aktier bliver automatisk registeret hos SKAT og fremgår af din selvangivelse via automatisk indberetning.

Hvor investere man i aktier?

Når du har fået oprettet en konto og fået udleveret et depot gennem Minter Markets, er det let og enkelt at komme i gang med at investere i aktier. Og vi står naturligvis klar til at hjælpe dig, hvis du har behov for det.

En af de helt store fordele ved at være kunde hos Minter Markets, er at vi er klar til at yde support til alle faser af handel med aktier:

 • Oprettelse af konto og depot
 • Kom i gang med at investere i aktier
 • Inspiration og vidensopbygning
 • Sparring og rådgivning i forbindelse med konkrete investeringer
 • Risikostyring
 • Markedsinformationer
 • Og meget mere

 

Når du er klar til at investere dine penge i din første aktie, er der to basale ordretyper du skal kende til:

 1. Markedsordrer
 2. Limitordrer

 

Med markedsordrer beder du om at individuelle aktier bliver købt hurtigst muligt til den nuværende markedskurs. Og med limitordrer bestemmer du selv, hvilken kurs du vil købe aktier eller sælge aktier til.

Det kræver dog, at aktiekursen på et tidspunkt kommer under den kurs, du har angivet, at du maksimalt vil betale.

Igen står vi hos Minter Markets klar til at hjælpe dig med investeringsrådgivning. Og hvis du af den ene eller anden grund selv er forhindret i at handle aktier, kan vi også hjælpe dig med at eksekvere handlen.

Hvilke aktier skal man investere i?

…er selvfølgelig spørgsmålet til 1 million kr.

Uendeligt mange faktorer har indflydelse på aktiemarkederne lige fra selskabernes overskud og renteniveauer til den generelle stemning i markedet og udvikling i økonomien. Og ingen kan derfor med sikkerhed sige om kursen på en aktie vil gå op eller ned.

Derfor er det en god idé at have en portefølje af forskellige aktier frem for blot at have en enkelt eller ganske få aktier. På den måde undgår du at problemer i et enkelt selskab får lov til at styre værdien af hele din opsparing og dine investeringer.

Når du skal købe aktier til din portefølje, er det en rigtig god idé at have et hold af professionelle investorer på sin side. Og det får du med Minter Markets.

Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil bruge os. Om det er til inspiration via handelsanbefalinger, markedskommentarer, teknisk analyse, fundamental analyse og markedsopdateringer. Eller om du udelukkende ønsker at få rådgivning eller sparring med en af vores højt kvalificerede børsmæglere.

aktier

Hvornår skal man købe og sælge sine aktier?

Aktiemarkederne kan svinge rigtig meget, uanset om vi kigger på det danske marked eller sekundære marked. På sin vis kan det virke ulogisk, at det præcist samme selskab på kort tid kan svinge utroligt meget i sin værdi.

Men det er realiteten på aktiemarkederne, som dagligt afspejler forventningerne til fremtiden ud fra strømmen af informationer i form af nyheder, regnskaber, økonomiske nøgletal mm. Det hjælper vi dig med at navigere i hos Minter Markets.

Vores rådgivning tager udgangspunkt i teknisk analyse af markederne. Med en teknisk analyse forsøger man at tolke bevægelserne i markedet med det formål, at identificere trends og mønstre.

Ved at identificere en stigende markedstrend kan man finde gode købsmuligheder, når en fremtidig opgang kan forventes. Og på samme måde kan man finde gode salgsmuligheder, når en kursnedgang forventes.

På den måde hjælper vi dig til i videst muligt omfang at fange aktierne og markederne, når de er i op-trend, og tage gevinsten og sælge, hvis markedet er på vej i ned-trend.

Få hjælp til at lave en god investering i aktier

Kunne du godt tænke dig at få mere ud af dine penge og dine investeringer i 2022? Så prøv os af!

Helt gratis og uforpligtende tilbyder vi dig lige nu at gennemgå din portefølje af aktier.

Det kan også være, at du bare vil have 3 konkrete handelsanbefalinger, nogle gode investeringstips, eller vil prøve at sparre med en af vores eksperter. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at lave investeringer med højere afkast.