Investering

Investering handler om at tjene penge og få sin opsparing og privatøkonomi til at vokse og blive til mere. Mulighederne er mange og potentialet er stort: Aktier, obligationer, EFT’er, CFD’er, futures og børsnoterede optioner.

Uanset om du vælger at investere i gearede produkter eller i klassiske investeringsprodukter, handler det i sidste ende om det samme; at få et positivt afkast – enten på kort sigt eller på lang sigt.

Hos Minter Markets tror vi på, at det kan betale sig at pleje sine investeringer og sine værdipapirer frem for at have sine penge stående i banken pga. renters rente effekten.

Og det kan vi i korte træk hjælpe dig med her!

investering

Indholdsfortegnelse

Investering med Minter Markets

De traditionelle banker og realkreditinstitutter tilbyder i stigende grad deres kunder standardiserede forvaltningsløsninger og minimal personlig rådgivning, når de skal i gang med at investere sine penge. Det synes vi er en synd og skam, fordi det kan betale sig at pleje sin investering og sin privatøkonomi.

Hos Minter Markets mener vi, at du, dine penge, aktiver og frie midler har fortjent god rådgivning, personlig service og kompetente anbefalinger hver eneste måned. Det lyder dyrt og koster sikkert mange penge, tænker du. Men det er faktisk ikke tilfældet.

Der er ingen omkostninger forbundet med at være kunde hos Minter Markets, og du kan derfor komme i gang med at investere med det samme. 

Du investerer gennem Saxo Banks prisbelønnede handelsplatform, SaxoTraderGo, og betaler langt hen ad vejen bankens standardpriser med kurtage helt ned til 0,1 %.

Hvad er en god investering?

Hos Minter Markets tager vores investeringsrådgivning udgangspunkt i en teknisk analyse af markederne, når vi skal bedømme potentialet af din næste investering. Med en teknisk analyse forsøger man at tolke bevægelserne i aktiemarkedet med det formål, at kunne identificere trends og mønstre.

Kurserne på finansielle instrumenter som aktier, fastsættes hele tiden ved en slags kamp mellem købere og sælgere. Hvis der er flere købere, resulterer det i en stigende efterspørgsel, også stiger aktiekursen. Hvis der er et overskud af sælgere, falder kursen.

Ingen kan med sikkerhed forudsige, hvordan aktiemarkedet vil bevæge sig i fremtiden. Men det betyder langt fra, at aktiekurserne bevæger sig tilfældigt.

Der dannes hele tiden mønstre og trends i aktiekurserne, som man kan identificere. Disse mønstre har det med at gentage sig over en lang tidshorisont. Det kan man udnytte til at placere sine investeringer og tjene penge på den rigtige side af aktiemarkedet.

Ved at identificere en stigende markedstrend, kan man finde gode købsmuligheder, når en fremtidig opgang kan forventes, og på samme måde kan man finde gode salgsmuligheder, når en kursnedgang forventes.

Hos Minter Markets mener vi, at det giver god mening at tilsætte den tekniske analyse et godt skud sund fornuft, hvis man skal lave den bedste investering.

Derfor kigger vi altid på hvilke faktorer i markedet, der kan forklare en trend. Er det noget, som kan forventes at blive ved, eller er der andre forhold i markedet, der vil kunne have indvirkning på de fremtidige forventninger.

investeringer

Fordele ved at investere hos Minter Markets

Som kunde hos Minter Markets, får du de bedste forudsætninger for, at lave den bedste investering.

Udover at vi udvælger aktier og investeringer til dig, så får du også:

 • Konkrete anbefalinger til handel og investering
 • WhatsApp-gruppe med daglige kommentarer af udviklingen på aktiemarkedet
 • Ugentlige markedsopdateringer
 • Adgang til personlig børsmægler og rådgiver
 • Analyser målrettet til dig som privat investor
 • Rådgivning i risikostyring
 • Adgang til Saxo Banks handelsplatform og værktøjer
 • Adgang til events, der er skræddersyet til dine behov som investor
 • Kurtage fra kun 0,1 % inkl. rådgivning

 

Det er let, enkelt og helt gratis, at komme i gang med at investere hos Minter Markets. 

Du kommer i gang med at investere her, hvorefter du inden for få dage får din konto og dit depot hos Saxo Bank – helt uden binding eller yderligere omkostninger.

Og så er du klar til at lave din første investering!

Minter Markets er meget proaktive i forhold til andre banker. Og meget personlige. Man er ikke bare en i række eller en opgave, der skal overstås. De inkluderer altid mine egne interesser og handelsidéer i deres rådgivning, så jeg føler mig hørt og forstået.

Thomas Andersen, Hellerup

Investering i aktier

Aktier er kort fortalt værdipapirer, som betyder, at du ejer en del af en virksomhed. En aktie gør dig til medejer af virksomheden og betyder, at du får ret til en andel af selskabets overskud og udbytte.

Firmaets værdi fastsættes hver dag på børserne ved at aktiekursen ganges med antallet af aktier.

Når det går bedre for virksomheden og fremtidsudsigterne lysner, vil det alt andet end lige føre til en bedre aktiekurs, en højere værdi af virksomheden og et større afkast til aktionærerne.

Rigtig mange faktorer kan have indvirkning på et selskabs aktiekurs:

 • Selskabets resultater
 • Forventninger til fremtiden
 • Den generelle udvikling i markedet
 • Den generelle udvikling i den branche, som selskabet opererer indenfor
 • Investorernes risikovillighed
 • Stemningen i markedet

 

Du kan læse mere om investering i aktier her.

Investering i obligationer

En investering i obligationer er normalt et lån til et firma, et realkreditinstitut eller til staten. Når du investerer i obligationer, så låner du de penge ud, som du har valgt at investere i obligationens udsteder.

De vigtigste egenskaber er:

 • Renten
 • Løbetiden
 • Obligationsudstederen

 

Obligationsudstederen forpligter sig til at betale den fastlagte rente til obligationsejeren én eller flere gange om året. Renten og løbetiden er dermed afgørende for din investering over tid. De fleste normale obligationer har løbetider på mellem 1 og 30 år.

Normalt anses en investering i en obligation for at være mere sikker. Hvis du låner dine penge ud til f.eks. staten eller et realkreditinstitut, hvor obligationerne er dækket af fast ejendom, skal der gå rigtig meget galt før du ikke får dine penge igen.

Modsat er virksomhedsobligationer forbundet med større risiko, fordi virksomheden kan gå konkurs. Hvis virksomheden går konkurs, vil du være ligestillet med øvrige kreditorer, når virksomhedens forpligtelser skal gøres op.

Dog står du bedre end aktieinvestorerne, som er de sidste til at få deres penge. Til gengæld for den lavere risiko, er afkastet typisk væsentligt lavere end for aktier. De sidste år har renterne været meget tæt på nul, eller i nogle tilfælde endda under nul.

Du kan læse mere om investering i obligationer her.

Investering i ETF

ETF står for Exchange Traded Fund, og er som navnet antyder, en fond, der handler på en børs. Du kan tænke på ETF’er, som en samling af værdipapirer, der har noget til fælles.

Det kan f.eks. være, at:

 • De alle er en del af et bestemt indeks
 • De alle relaterer sig til et særligt marked
 • De alle relaterer sig til en bestemt råvare

 

Fordelen ved ETF’er er, at du opnår diversificering af din risiko.

Ved at investere i en kurv af aktiver, vil store ændringer i kursen på en enkelt aktie ikke betyde så meget for værdien af hele kurven, og kurvens værdi vil derfor i højere grad følge den generelle udvikling for det marked eller tema, du har investeret indenfor.

I modsætning til en traditionel investeringsforening, vil du med en investering i ETF’er, få en fordeling af f.eks. aktier, der svarer til det indeks, man ønsker at følge. Til forskel fra investering i en investeringsforening, vil man derfor have markant lavere udgifter, da ETF-udbyderen ikke har udgifter til aktieanalytikere.

Typisk vil man derfor kunne opnå en omkostning på 0,1 % til 0,5 % fremfor 1,5 % til 2,5 % i de investeringsforeninger, man typisk præsenteres for i banken.

Du kan læse mere om investering i ETF her.

investering i aktier

Investering i råvarer

Ligesom man kan investere i aktier, kan du også investere i råvarer. Der er mange forskellige muligheder for at investere i råvarer; lige fra metaller som sølv og guld til olie, bomuld og korn.

Investeringer i råvarer har den gode egenskab, at de ofte bevæger sig uafhængigt og nogle gange direkte modsat udviklingen i aktiemarkederne.

Prisen på enkelte råvarer som f.eks. guld får tit et skud opad i krisetider, fordi mange tænker, at det er en mere sikker investering end aktier ud fra en tankegang om, at guld altid vil have en værdi, mens virksomheders værdi kan forsvinde helt, hvis virksomheden går konkurs.

Generelt påvirkes prisen på råvarer af udbud og efterspørgsel. Man kan derfor se kraftige positive trends i perioder, hvor f.eks. majshøsten i USA har slået fejl eller en stigende efterspørgsel på kobber i forbindelse med opbygning af infrastruktur til el-biler.

De senere år er der tillige kommet fokus på en række andre råvarer som f.eks. bomuld, hvede, CO2-kvoter og naturgas.

Du kan læse mere om investering i råvarer her.

Dét, at jeg har fået Minter Markets som min børsmægler, betyder, at jeg har fået et godt investeringsafkast. Vi kom frem til en mere eller mindre markedsneutral strategi, hvor vi både har købt traditionelle aktier og været med på stærke trends i f.eks. guld og sølv.

Kurt Jønsson, Vejen

Investering i valuta

En investering i valuta er i modsætning til andre investeringer, som f.eks. investering i aktier, mere kortsigtet, men med et potentielt højt afkast. Førhen var investering i valuta forbeholdt banker og virksomheder, men i dag kan alle handle med valuta.

Valutamarkeder er påvirket af en lang række – ofte ret komplekse – faktorer, som f.eks. kan være:

 • Forventninger til renteniveauer
 • Inflation
 • Landets økonomiske tilstand

 

Fordi valutaer udgør grundlaget for handel, økonomiske forhold samt basis for en række finansielle tjenesteydelser, er der forskellige, tæt forbundne markedssammenhænge mellem forskellige valutakurser.

Man kan også bruge valutahandel til at hedge eller beskytte sine andre investeringer. Har man eksempelvis en position i amerikanske aktier, kan man være uheldig at opleve, at man taber penge, selvom man har investeret i de aktier, der stiger, hvis valutakursen på USD samtidig falder.

Du kan læse mere om investering i valuta her.

Få hjælp til at lave gode investeringer i 2022

Kunne du tænke dig at komme i gang med at investere, eller få mere ud af din opsparing og/eller nuværende investeringer? Så prøv os af helt gratis og uforpligtende!

Lige nu tilbyder vi at gennemgå og give dig feedback på din portefølje.

Det kan også være, at du bare vil have tre konkrete handelsanbefalinger, nogle gode investeringstips, eller vil prøve at sparre med én af vores eksperter. Uanset hvad, så står vi klar til at hjælpe dig med at lave den bedste investering i 2022.

Hvem er Minter Markets?

Minter Markets er en nordisk investeringsrådgiver, der startede i Norge i 2018, og i dag har kontorer i København, Oslo og Aarhus.

Vi er under tilsyn af Finanstilsynet i Norge, der lever op til dansk lovgivning, og vi samarbejder med Saxo Bank. Det betyder, at pengene og værdipapirer er beskyttet af Garantiformuen (https://www.fs.dk/).

Minter Markets er kategoriseret som en multi-asset investeringsrådgiver, som kan hjælpe dig, uanset om du ønsker at investere i aktier, ETF’er, obligationer, CFD’er, futures, optioner eller andre former for værdipapirer.