Investering i aktier

En investering i aktier er den mest almindelige måde at investere penge som både privat og professionel investor.

Hos Minter Markets hjælper vi dig med at udvælge aktier på det rigtige tidspunkt med baggrund i vores prisvindende handelsstrategi.

Som kunde i Minter Markets kan du altid få kompetent sparring og rådgivning fra vores professionelle rådgivere, hvis du overvejer at foretage en aktiv investering. På den måde hjælper vi med at pleje du dine investeringer og maksimere sandsynligheden for at dine aktier giver dig et højere og mere stabilt afkast end ved at investere i det generelle aktiemarked.

Hvis du vil have hjælp til investering i aktier, så klik her.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en investering i aktier?

Aktier er værdipapirer, som viser, at du ejer en andel af et aktieselskab. Som investor, aktionær og medejer får du retten til at få del af virksomhedens overskud og udbytte.

Mange aktieselskaber er det man kalder børsnoterede aktieselskaber. Det vil sige, at virksomhedens aktier handles på en udenlandsk børs som f.eks. New York Stock Exchange eller en dansk børs som OMX Nasdaq Copenhagen.

Det er lettest at investere i aktier, der er børsnoterede. Du slipper for at skulle finde en af virksomhedens ejere og forhandle om prisen på enkelte aktier. Du kan i stedet se, hvad virksomhedens aktier bliver handlet til, og gøre op med dig selv om, du synes virksomheden er mere eller mindre værd end den aktuelle kurs.

Hvordan fungerer en investering i aktier?

Prisen på en enkelt aktie er det man kalder aktiekursen, som bestemmes af udbud og efterspørgsel.

Hvis det går godt for virksomheden, vil der alt andet end lige være flere købere, der er villige til at betale en højere pris for at eje én aktie i virksomheden. Også stiger aktiekursen. Og omvendt, hvis det går dårligt for virksomheden.

 

Der er grundlæggende to måder, man kan tjene penge på at investere i aktier:

 • Hvis aktiekursen stiger og man dermed kan sælge sine aktier dyrere end man købte dem.
 • Hvis virksomheden vælger at udbetale en del af overskuddet gennem udbytte.

Sådan investerer Minter Markets i aktier

I gamle dage var man nødt til at have fat i en traditionel børsmægler for at kunne investere i aktier på den danske børs. Det kunne man næsten kun få ved at tage fat i sin egen bank og bede dem om hjælp til købe aktier eller sælge aktier. Og det kunne godt være en dyr fornøjelse.

I dag findes der – udover de traditionelle (og lidt dyre) banker – en række online børsplatforme, hvor man kan investere sine penge i forskellige aktier.

Én af de største og mest kendte herhjemme er Saxo Bank, som har været rigtig gode til at lave en af de bedste handelsplatforme. Også er Saxo Bank blandt de klart billigste på markedet til at handle aktier gennem.

 

Som kunde hos Minter Markets får du, udover adgangen til at investere i aktier via SaxoTraderGO, også:

 • Konkrete handelsanbefalinger
 • Løbende sparring med professionelle investorer omkring muligheder på aktiemarkedet
 • Daglige markedskommentarer
 • Ugentlige markedsopdateringer
 • Adgang til personlig investeringsrådgiver
 • Rådgivning i risikostyring
 

Det er let, enkelt og helt gratis at få adgang til at investere i aktier gennem Minter Markets.

Du starter med at investere her, hvorefter du inden for kort tid får din konto og dit depot hos Saxo Bank.
Hos Minter Markets betaler du udelukkende handelsomkostninger og der er ingen løbende omkostninger forbundet med opbevaring af dine værdipapirer.

Hvordan beskattes afkast på aktier?

Det skal siges med det samme, at vi hos Minter Markets ikke yder decideret skatterådgivning. Når du investerer dine frie midler og dine penge vil et afkast i forbindelse med al aktiehandel blive beskattet som aktieindkomst. 

 

Beskatningen af et afkast afhænger af, hvor stor din årlige aktieindkomst er i 2023:

 • Hvis din årlige aktieindkomst er mindre end 58.900 kr. beskattes den med 27 %
 • Hvis din årlige aktieindkomst er større end 58.900 kr. beskattes den med 42 %
 • Hvis du er gift, beskattes I samlet (grænsen for den høje trækprocent er samlet set det dobbelte)

Afkast og eventuelle tab, når man sælger én aktie, beskattes først, når aktierne realiseres, dvs. sælges. Det betyder, at det kan være en god idé at sælge aktien og realisere gevinsten løbende. På den måde kan du holde din årlige aktieindkomst under 58.900 kr. og undgå at betale den højeste aktieskat.

Når du køber aktier via Minter Markets behøver du ikke selv at indberette gevinster og tab på dine investeringer. Dine gevinster og tab på handlede aktier bliver automatisk registeret hos SKAT og fremgår af din selvangivelse via automatisk indberetning.

Fordele ved at investere i aktier hos Minter Markets

Når du har oprettet en investeringskonto gennem Minter Markets, er det let og enkelt at komme i gang med at investere i aktier. Og vi står naturligvis klar til at hjælpe dig, hvis du har behov for det.

 

En af de helt store fordele ved at være kunde hos Minter Markets, er at vi er klar til at yde support til alle faser af handel med aktier:

 • Oprettelse af investeringskonto
 • Afgivelse af handelsordrer
 • Inspiration og vidensopbygning
 • Sparring og rådgivning i forbindelse med konkrete investeringer
 • Risikostyring
 • Markedsinformationer
 • Og meget mere

Når du er klar til at investere dine penge i din første aktie, er der to basale ordretyper du skal kende til:

 1. Markedsordrer
 2. Limitordrer

Køber du aktier via markedsordrer, beder du om at aktierne bliver købt hurtigst muligt til den nuværende markedskurs. Med limitordrer bestemmer du derimod selv hvilken kurs du vil købe aktier til. Det kræver dog, at aktiekursen på et tidspunkt kommer under den kurs, du har angivet. I modsat fald vil sker der ingen handel og du må derfor afgive en ny ordre og alt andet lige betale en højere kurs.

Igen står vi hos Minter Markets klar til at hjælpe dig med investeringsrådgivning. Og hvis du af den ene eller anden grund selv er forhindret i at handle aktier, kan vi også hjælpe dig med at foretage handlen.

Hvilke aktier skal man investere i?

…er selvfølgelig spørgsmålet til 1 million kr.

Uendeligt mange faktorer har indflydelse på aktiemarkederne lige fra selskabernes overskud og renteniveauer til den generelle stemning i markedet og udvikling i økonomien. Og ingen kan derfor med sikkerhed sige om kursen på en aktie vil gå op eller ned.

Derfor er det en god idé at have en portefølje af forskellige aktier frem for blot at have en enkelt eller ganske få aktier. På den måde undgår du at problemer i et enkelt selskab får lov til at styre værdien af hele din opsparing og dine investeringer.

Når du skal købe aktier til din portefølje, er det en rigtig god idé at have et hold af professionelle rådgivere og analytikere på sin side. Via Minter Markets har du 4 rådgivere og over 40 aktieanalytikere på din side i jagten på et godt afkast. 

Du bestemmer helt selv, hvor meget du vil bruge os. Om det er til inspiration via handelsanbefalinger, stop loss ordrer, analyser eller markedsopdateringer. Eller om du udelukkende ønsker at få rådgivning eller sparring med en af vores højt kvalificerede børsmæglere.

Hvornår skal man købe og sælge sine aktier?

Aktiemarkederne kan svinge rigtig meget, uanset om vi kigger på det danske eller de udenlandske markeder.

På sin vis kan det virke ulogisk, at det præcist samme selskab på kort tid kan svinge utroligt meget i sin værdi, men det er realiteten på aktiemarkederne, som dagligt afspejler forventningerne til fremtiden ud fra strømmen af informationer i form af nyheder, regnskaber, økonomiske nøgletal mm.
Alt det hjælper vi dig med at navigere i hos Minter Markets.

Vores rådgivning tager udgangspunkt i en vurdering på tværs af makroøkonomi samt fundamental- og teknisk analyse.

Ved ikke kun at analysere de økonomiske forhold, men også markedspsykologien, kan man finde gode købsmuligheder – og ikke mindst spare sig for tab når aktiemarkederne udsættes for større fald.

På den måde hjælper vi dig til i videst muligt omfang med at fange de rigtige aktier når trenden er stigende, og sælge hvis markedet er usikkert.

Få hjælp til at lave en god investering i aktier

Kunne du godt tænke dig at få mere ud af dine penge og dine investeringer? Så prøv os af! Helt gratis og uforpligtende tilbyder vi dig lige nu at gennemgå din portefølje af aktier, obligationer, ETF’er.

Det kan også være, at du bare vil sparre med én af vores eksperter. Vi står altid klar til at hjælpe dig med at foretage investeringer med ambitioner på dine vegne.