Risikostyring

Hos Minter Markets har vi en tilgang til at investere, som adskiller sig markant fra traditionelle formueforvaltere.

 

Efter vores i alt mange årtiers erfaringer med de finansielle markeder, har vi konstateret at:

  • Investeringer foretaget ud fra regnskabsanalyse kræver en enorm tålmodighed
  • Investeringer foretaget ud fra makroøkonomisk analyse tjener de færreste private penge på
  • Mange private og semiprofessionelle investorer mangler en investeringsstrategi

 

Hos Minter Markets ønsker vi at kombinere den fundamentale analyse af de enkelte selskaber med både de makroøkonomiske forhold og timing af markedet.

Derudover har vi et stort fokus på en ingrediens som, efter vores mening, er en mangelvare hos mange investeringsforvaltere – risikostyring.

Og det kan vi i korte træk hjælpe dig med her!

risikostyring

Indholdsfortegnelse

Risikostyring ved aktiehandel

Aktiemarkedet udgøres af forskellige typer af aktører; private, professionelle, pensionskasser, hedgefonde, banker etc. Til fælles for os aktører er, at vi alle blot er mennesker, der har forskellige holdninger og påvirkes forskelligt af vores følelser, som er en uundgåelig faktor når vi investerer.

Med vores investeringsstrategi forsøger vi dels at begrænse den påvirkning vores egne følelser har på vores investeringsrådgivning og -beslutninger, og dels forsøge at udnytte den psykologi, vi ofte ser at markedspsykologien har en fremtrædende rolle i de finansielle markeder.

Af årsagerne nævnt ovenfor, ser vi også at udviklingen i aktiemarkedet ikke er lineær og at en aktie, ikke nødvendigvis, koster det som analytikerne mener at den skal koste. Netop derfor anvender vi teknisk analyse til at navigere i de finansielle markeder.

Vi mener ikke, at teknisk analyse kan stå alene i en investeringsstrategi, men ser det som en uundværlig komponent.

 

En akties graf indeholder alt som påvirker aktiemarkedet:

  • Nyhedsstrømmen
  • Økonomiske nøgletal
  • Regnskabstal
  • Markedsstemningen etc.

 

Vi kan derfor, på den korte og mellemlange bane, ofte udlede mere af en graf end af at vurdere det langsigtede potentiale i en aktie. Vi er meget bevidste om, at en aktie ikke nødvendigvis stiger efter at vi har købt.

Derfor er risikostyring vigtig for os.

Vores risikostyring gør, at vi ikke oplever store tab på enkelte investeringer. Husk på at et tab på 50 % på en aktie betyder, at samme aktie skal stige med 100 % igen, før tabet er tjent ind, hvilket svarer til 7 år i et gennemsnitligt aktiemarked.

Proaktiv risikostyring for investorer

Ingen bryder sig om at tabe penge på en investering, og at tage et tab føles helt naturligt som et nederlag. Derfor har mange investorer svært ved at sælge, når en aktie er faldet og ender med at vente indtil investeringen igen er steget tilbage til udgangspunktet.

Det er, for os, dårlig risikostyring.

Risikostyringen starter allerede på det tidspunkt, hvor vi overvejer om vi skal købe en aktie. Det er tilfældet, da vi altid ønsker det rigtige forhold mellem hvor stort et beløb vi er villige til at miste på en investering, kontra det beløb vi vurderer, at vi potentielt kan opnå i afkast.

Det er, hvad der også kaldes risk reward.

På den måde kan vi også undgå at skulle tage stilling til, hvornår vi skal tage et tab på en aktie, når først vi har et tab på en investering.

Vigtigst for os er, at vi køber ind i en aktie, hvor vi ser en positiv trend og at markedspsykologien er med os. Her kan vi på forhånd definere et kursniveau som definerer, hvornår risikoen for at den positive trend er afbrudt og vi derfor skal sælge.

På den måde står vi ikke i situationer, hvor vores vores strategi er afløst af rene forhåbninger.

Få hjælp til at styre dine investeringer

Kunne du tænke dig at komme i gang med at investere?

Så prøv os af helt gratis og uforpligtende! Lige nu tilbyder vi at gennemgå og give dig feedback på din portefølje af investeringsprodukter.

Det kan også være, at du bare vil have 3 konkrete handelsanbefalinger eller vil prøve at sparre med én af vores eksperter. Uanset hvad, så står vi klar til at hjælpe dig med at lave den bedste investering i finansielle instrumenter i 2023 og frem.