Stop loss

Hos Minter Markets anbefaler vi, at du aktivt bruger stop loss til at styre din risiko og beskytte dine investeringer i finansielle instrumenter.

Læs vores guide til, hvordan vi bruger metoden til risikostyring i aktiehandel.

Hvis du ønsker hjælp til stop loss, så klik her.

stop loss

Indholdsfortegnelse

Hvad er stop loss?

En stop loss ordre er en automatisk salgsordre, som du kan sætte op, når du køber en aktie. Når du har sat den op, vil der automatisk blive udløst en salgsordre, når aktiekursen rammer den kurs, du har fastsat.

Hvis du f.eks. har en bestemt aktie, der handles til 120 kroner, og du lægger en stop loss ordre ved kurs 100, så vil dine aktier automatisk blive solgt, hvis kursen på et tidspunkt rammer 100 kroner.

På den måde slipper du for selv at skulle holde øje med kursudviklingen på dine aktier hele tiden. Du har altså en sikkerhed på, at du maksimalt kan lide et tab, du selv har fastsat på forhånd.

Når vi hos Minter Markets udsender en handelsanbefaling til dig som investor, indeholder den altid en konkret anbefaling af, hvor salgsordren bør sættes.

Intelligent placering af stop loss ordrer

Mange investorer har et princip om maksimalt at tolerere et tab på f.eks. 10 % på en aktie. Derfor placerer de salgsordren 10 % lavere end købskursen.

Der er flere udfordringer ved denne strategi, da investoren ikke tager højde for, hvor volatil den pågældende aktie er. Der er stor forskel på at købe aktier i Coca Cola og i Tesla, og ens stop loss bør afspejle disse udsving.

Derudover bør man tage højde for de historiske niveauer for efterspørgsel i aktien. Er det sket tidligere, at en aktie er steget kraftigt efter at være faldet til kurs 100, bør man ikke lægge sin stop loss ordre i kurs 100, men i kurs 96 eller 98.

Eksempel

Et konkret eksempel er AP Møller Mærk B.

I efteråret 2022 faldt aktien til et kursniveau omkring 16.000 for fjerde gang i løbet af et år. Herefter har der hver gang vist sig stor efterspørgsel på aktien, som efterfølgende er steget markant.

Det fortæller os også, at risikoen for større fald er øget markant, hvis kursen falder til under 16.000. For at begrænse risikoen på sin beholdning af Mærsk-aktier, kunne man med fordel placere en stop loss ordre et passende sted under kurs 16.000.

Vi kan da også konstatere, at aktien, efter en bevægelse under de 16.000 kroner, faldt 17 % på 2 uger.

AP Møller - Mærsk B A/S

Sådan arbejder Minter Markets med stop loss

Hos Minter Markets mener vi, at risikostyring bør være en del af en fornuftig investeringsrådgivning. Derfor anbefaler vi aktiv anvendelse af stop loss ordrer.

Når du modtager en handelsanbefaling, kommer handelsanbefalingen altid med et niveau for, hvor vi anbefaler at købe samt en anbefaling til et stop loss niveau. Derudover har vi også en anbefaling til en såkaldt profit/target ordre, som gør, at der bliver solgt, hvis aktien stiger til en højere kurs, end du har fastsat.

 

Et eksempel på en handelsanbefaling:

  • Køb: 100
  • Stop loss: 90
  • Target: 125

 

Det betyder, at vi anbefaler at købe aktien til kurs 100, og at vi anbefaler at sætte stop loss ved 90 samt take profit til 125. Du vil derfor alt andet lig maksimalt tabe 10 % af din investering, mens vi ser et potentiale for at opnå 25 % i afkast på samme investering.

Hver uge gennemgår vi de investeringer, vi har anbefalet vores kunder. Hvis markedet har rykket sig siden køb, kan det være, vi anbefaler en justering af enten stop loss og/eller take profit. På den måde afspejler de nye niveauer, de ændringer, der er sket i markedet.

Få hjælp til at lave en god investering i 2023

Kunne du godt tænkte dig at få mere ud af dine investeringer? Så prøv os af! Helt gratis tilbyder vi dig at gennemgå og give dig feedback på din portefølje af aktier, obligationer, ETF’er og råvarer. Det kan også være, at du bare vil have nogle gode investeringstips eller vil prøve at sparre med én af vores eksperter.

Tag fat i os nu – vi står klar til at hjælpe dig. Det er som sagt helt uforpligtende, fordi vi tror på, at vi kan give dig så god investeringsrådgivning, at du efterfølgende vil have lyst til at investere videre gennem os.